پرسشنامۀ چند وجهی شخصیت مینه سوتا، یکی از رایجترین پرسشنامههای شخصیتی بالینی میباشد، زیرا پژوهشها نشان دادهاند که نتایج این تست، ویژگیهای شخصیتی و صفات روانشناختی فرد را با دقت بالایی نشان میدهد و همچنین، برای سنجش بسیاری از اختلالات روانی مانند افسردگی، استرس و اضطراب، پارانویا (بدبینی)، اختلالات تغذیه، استرس پس از ضربه (PTSD) و پیشبینیِ رفتارهای بزهکارانه و ... ابزاری مناسب و کارآمد به حساب میآید.
تست روانشناسی شخصیت پیش از ازدواج
آزمون شخصیت MMPI میتواند در انتخاب همسر مناسب، کمک شایانی به شما کند. مقایسۀ شخصیت زوجین و تشخیص این که آیا از نظر معیارهای بالینی با هم تفاهم و سازگاری دارند یا خیر، میتواند از مشکلات ناخواسته در آیندۀ زوجین پیشگیری کند.
اگر زوجین سازگاری بالایی داشته باشند: میتوانند با شناخت بیشتر نسبت به یکدیگر زندگی مشترک خود را شروع کنند و با خوشبختی ادامه دهند. اگر زوجین سازگاری متوسطی داشته باشند و اختلافاتی وجود داشته باشد: توصیه میشود در جلسات مشاوره شرکت کنند و اختلافات و تعارضات را اصلاح کنند. اگر اختلافات و تعارض بین زوجین شدید باشد: همسر مناسبی برای همدیگر نخواهند بود و ازدواج توصیه نمیشود.
این آزمون برای چه کسانی مناسب است؟
پرسشنامۀ MMPI برای افرادی با سن 18 سال به بالا و تحصیلات پایۀ 8 به بالا که از هوش متوسط یا بیشتر برخوردار باشند مناسب است و بر خلاف خیلی از آزمونهای روانشناختیِ دیگر برای افراد سالم (که هیچ اختلال روانی ندارند) نیز کاربرد دارد.
این تست دارای چندین مقیاس روایی و بالینی میباشد که اطلاعات زیادی راجع به ویژگیهای شخصیتی و بالینی فرد به ما میدهند.
مقیاسهای روایی این پرسشنامه عبارتند از:
- L: عدم صداقت. دروغ یا تظاهر به خوب بودن
- F: تظاهر به بد بودن
- K: انکار. جواب سربالا دادن، حالت تدافعی
مقیاسهای بالینی قابل سنجش توسط این پرسشنامه:
- Hs: خود بیمار پنداری
- D: افسردگی ← انزوا، افکار خودکشی
- Hy: هیستری ← تمرکز روی مشکلات و ضعفها
- Pd: انحراف روانی - اجتماعی ← تعارض، مبارزه و خشم
- MF: زنانگی / مردانگی ← علایق یا رفتارهای کلیشهای زنانه یا مردانه
- Pa: پارانویا ← بدبینی، سطح اعتماد
- Pt: ضعف روانی ← نگرانی، اضطراب، تردید، وسواس
- Sc: اسکیزوفرنی ← افکار عجیب و غریب
- Ma: هیپومانیا ← سطح تهیج پذیری
- Si: درونگرایی اجتماعی ← درونگرایی و برونگرایی